Novosti

17. listopada 2023

TREŠNJICE U PEKARI

U mjesecu listopadu, kada obilježavamo Dan kruha i Dan zahvalnosti za plodove zemlje, posjet pekari postaje neizostavan dio poticajnog okruženja. Aktivnostima povodom obilježavanja ovih dana nastojimo upoznati djecu s procesom pripreme kruha (od zrna do kruha), približiti djeci žetvene običaje i proces proizvodnje brašna nekada i sada. U današnje vrijeme, sve je izazovnije odvesti djecu na mjesto gdje mogu zorno doživjeti proces izrade različitih proizvoda. Zahvaljujući suradnji sa sisačkom pekarom "Martinaj" djeca iz skupine Trešnjice upoznala su se s opremom pekare, zanimanjem pekara kao i procesom izrade tijesta za kruh, razna peciva i burek. Djeca su ondje imala priliku i sama mijesiti tijesto za kruh, a na kraju su nas počastili ukusnim pecivima. Djeca su imala jedinstveni doživljaj s obzirom da su do sada većinom kupovali gotove i polugotove proizvode te smo iz pekare otišli puni dojmova i novih spoznaja. Veliko hvala obitelji Martinaj na gostoprimstvu!