Novosti

Izložba dječjih radova “Spužva Bob Skockani”

Suradnja sa Dječjim odjelom Narodne knjižnice i čitaonice Vlado Gotovac u Sisku i odgojne skupine Trešnjice nastavlja se u srpnju organiziranjem još jedne izložbe dječjih radova. Izložba pod nazivom "Spužva Bob Skockani" bit će postavljena cijeli srpanj u izlogu dječje knjižnice. Radovi su nastali pod vodstvom odgojiteljice Adriane Marte Sadak tijekom odgojno-obrazovnog rada u skupini Trešnjice prateći potrebe i interese djece. Djeca skupine Trešnjice kombinirala su likovne i crtačke tehnike, pogledala animirani film "Spužva Bob Skockani" te su izradila radove prema isprintanim fotografijama i plastičnim figuricama iz istoimenog animiranog filma.

Izložba dječjih radova u organizaciji GOS-a

Nakon provedenih izobrazno-informativnih aktivnosti u dječjim vrtićima Sisak Stari i Sisak Novi, GOS je organizirao nagradni natječaj za vrtićku djecu. Tema nagradnog natječaja je SISAČKI STARI MOST. Zadatak je bio izrada replike (imitacije, skulpture) Starog mosta od odvojeno prikupljenog otpada. Dječji radovi su izloženi ispred uprave društva, na katu tržnice Kontroba. Nagrade vrtićancima je podijelio Marko Reciklarko, a prvu nagradu odnio je Dječji vrtić Sisak Stari, točnije skupina Trešnjice sa objekta Bubamara.

Vrtićanci objekta Bubamara zaplovili brodom po Kupi

Ušetavši na brod pjevajući Pjesmu o Sisku, odgojne skupine Bombončići, Gumbići i Trešnjice plovili su Kupom od Malog Kaptola do ušća Odre u Kupu te do ušća Kupe u Savu, uz pristajanje kod utvrde Stari grad prilikom povratka. Kod same utvrde napravljena je pauza kako bi djeca prošetala oko utvrde i potražila osvježenje u obližnjem parkiću. Bubamarci su zaplovili uz riječne mornare i tijekom panoramske vožnje brodom Juran i Sofija doživjeli povijesnu jezgru Siska i prirodu koja ju okružuje te su se na ovaj način upoznali s višestoljetnom tradicijom riječnog brodarstva Siska i s nekim od najvažnijih veduta grada. Djeca su također imala prilike iskovati svoj novac te su tako ponjela kući suvenir koji su sama napravila. Prilikom povratka u vrtić, djeca su se počastila sladoledom u obližnjoj slastičarni kako bi se okrijepila nakon produktivnog dana.

Završna svečanost u skupini Trešnjice

Dana 12.06.2024. godine, održana je završna priredba skupine Trešnjice. Na završnoj svečanosti, Vita i Eva kroz recitaciju pjesmice "Vrtiću doviđenja", oprostile su se od vrtića i dozvali školske dane te uz svoje prijatelje pokazali roditeljima samo jedan mali dio što su u vrtiću naučili u protekloj godini. Početkom kalendarske godine, Trešnjice su krenule s projektom "Kulturna i tradicijska baština u ustanovi predškolskog odgoja" te su završnu svečanost upotpunili tamburašima i otpjevali uz njih "Što se u vrtiću radi" i "Pjesmu o Sisku" te pokazali i djelić dječjih pjesama i plesova Dalmacije otplešući plesove "Kolo, kolo bit' će pir", "Širi,viri" i "Na okolo šalata".