Novosti

18. svibnja 2015

Završeno dvogodišnje multilateralno partnerstvo

Međunarodni Comenius projekt Dječjeg vrtića Sisak Stari  pod pokroviteljstvom Agencije za mobilnost i programe EU ušao je je u svoju završnu drugu godinu! Susretom na Mallorci i pisanjem završnog izvješća završava ovo dvogodišnje multilateralno partnerstvo.

Belgija, Turska, Finska, Portugal, Španjolska, Mađarska zajedno sa Hrvatskom čine dio multilateralnog partnerstva projekta “Imagine… living together!” U projekt je uključeno 2000 djece predškolske i školske dobi (4-12), 150 odgajatelja, nastavnika i stručnih suradnika. Ciljevi projekta su jačanje svijesti i znanja o vlastitoj kulturi i razvoj dječjih znanja o drugim kulturama. Dijeljenje znanja i dobre prakse među odgajateljima/nastavnicima, učenje stranih jezika i upoznavanje jezičnih različitosti u ranoj dobi, razvoj tolerancije i poticanje prihvaćanja drugih ljudi, kultura i religija, uključivanje djece s posebnim potrebama i osjetljivih grupa, poboljšanje kvalitete rada i europska dimenzija obrazovanja odgojno-obrazovnih djelatnika te poticanje obrazovno-odgojnih djelatnika na istraživanje i raspravljanja unaprjeđuju rad svih ustanova uključenih u projekt.

Ponosni smo što smo bili dio ovog projekta i planiramo daljnje projekte u okviru Erasmus+ programa za cjeloživotno učenje.