Naši objekti

Objekt Pčelica

Adresa: Antuna Cuvaja 3
Telefon: 044 400 460, E-mail: dvsisakstari@optinet.hr

Objekt Pčelica nalazi se u ulici Antuna Cuvaja 3. Objekt je najpoznatiji po raznim akcijama i aktivnostima u suradnji s roditeljima, i najmlađim ekolozima grada Siska. Skupina Eko djeca već 20 godina promovira važnost očuvanja okoliša kroz brojne dječje aktivnosti i projekte. Osim eko skupine u objektu Pčelica nalazi se još 5 odgojnih skupina, jasličkih i vrtićkih. Pčelica ima izuzetno prostrano i zelenilom bogato dvorište, što ga čini okruženjem koje može zadovoljiti dječju radoznalost, potaknuti razvoj njihovog opažanja i želju za istraživanjem i omogućiti im da kroz neposredno iskustvo i igru uče i stječu znanja, vještine, stavove i ponašanja sukladna vrijednostima odgoja i obrazovanja za održivi razvoj.

U dvorištu između brojnih sprava i prostora za igru možete vidjeti začinsku uzvišenu gredicu, ružičnjak, trajnice, jednogodišnje mirisne cvjetnice i poučnu stazu različitog drveća i ukrasnih grmova.

Prvi smo EKO VRTIĆ u Sisačko-moslavačkoj županiji ispred kojeg se zeleni Zelena zastava međunarodne Eko – škole od 2007. godine, a 2015. godine proslavili smo 20 godina održivog razvoja u našem vrtiću.