Novosti

4. veljače 2022

Vrtić po mjeri obitelji

Slijedom poziva „Nastavak unaprjeđenja usluga za djecu u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja“, u sklopu ESF Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.“

Grad Sisak, kao osnivač dječjih vrtića DV Sisak Stari i DV Sisak Novi prijavio je projektni prijedlog pod nazivom Vrtić po mjeri obitelji te ostvario bespovratna sredstva u iznosu od 3.568.187,36 kn. Bespovratna sredstva osigurana su iz Državnog proračuna RH 15% i iz Europskog socijalnog fonda 85%. Dana 03.veljače 2022. godine potpisan je Ugovor o financiranju kojim su dodijeljena sredstva vrtićima Grada Siska.

Što to znači za naš vrtić, djecu i roditelje?

Usklađivanje obiteljskog i poslovnog života obitelji bit će omogućeno kroz produljeno radno vrijeme vrtića, čime će se odgovoriti potrebama roditelja koji rade u smjenama. Za taj dio projektnih aktivnosti zaposlit će se 8 odgajatelja, 4 kuharice i 4 spremačice. Programi će se obogatiti uvođenjem programa temeljenog na Montessori pedagogiji, za što će se educirati 4 odgajatelja za rad u Montessori skupinama, a bit ćemo bogatiji i za jedan senzorni kabinet za naše male prijatelje s teškoćama u razvoju, za što će jedna stručna suradnica proći edukaciju Senzorna integracija.

Pozivamo roditelje da sljedeći tjedan, putem ankete koja će biti dostupna na roditeljskim kutićima i putem linka na web stranici vrtića, iskažu svoje potrebe za produljenim radnim vremenom, koji se planira provoditi od ožujka.

 

Djeca i djelatnici DVSS