Projekti i aktivnosti

Erasmus+ projektni sastanak u Češkoj

U periodu od 27.do 31.05.2019. održan je treći projektni sastanak i mobilnost u okviru Erasmus+ projekta u češkom gradu Varnsdorf. Tema mobilnosti je bila arhitektura i arhitekti.

Prvi radni dan svaka škola partner je prezentirala svoju školu/vrtić, grad, državu te izložila dječje radove izrađene između dviju mobilnosti, na temu arhitekture (likovni radovi, 3D makete). Odrasli sudionici su obišli školu domaćina, a djeca su sudjelovala na radionicama vezanim uz arhitekturu. Idućih dana aktivnosti su obuhvaćale razne radionice za djecu i odrasle te upoznavanje građevina i arhitekture Češke, ciljano u 3 grada – Rumburk (kapela Loreto, toranj Dymnik, 22 obeliska), Liberec (Jested toranj, Fakultet umjetost i arhitekture gdje su održani predavanje i radionice za djecu i odrasle te sam grad Liberec i okolica (“Manchester Bohemie”), te Jiretin pod Jedlovou (rudnik sv. Jana Evangelista, crkva sv.Trojstva, i križni put).

Kao dio završne svečanosti, održana je školska priredba na kojoj se posebna pozornost posvetila EU projektu te su djeca izvela glazbeno-scenski igrokaz u kojem su obuhvatila države partnere, njihove pozdrave i karakteristike, te dvije znamenite građevine iz svake države.

Projekt koordinatori su održali sastanak zbog dogovora oko datuma mobilnosti i tema koje slijede iduću pedagošku godinu, te polugodišnjeg izvješća u aplikaciji Mobility tool za nacionalnu agenciju za mobilnost i projekte EU.

https://docs.google.com/presentation/d/1jvh46YYXCd3ljVSBvMGrbvBsfZXi2BON/edit?usp=sharing&ouid=114567088336468509938&rtpof=true&sd=true