Igram se i učim

Objekt : Potočnica

Projekt „ Igram se i učim“ u odgojnoj skupini Jagodice

Djeca u dobi od 1 do 4  godine.

Početkom pedagoške godine i tijekom odgojno-obrazovnog rada primjetile smo kod djece interes za raznovrsne didaktičke igre u prostorno – materijalnom okruženju.

Cilj našeg projekta „ Igram se i učim“ je usmjeren na uvažavanju različitosti interesa i sposobnosti svakog pojedinog djeteta u raznovrsnim igrama koje su izrađene od pedagoških neoblikovanih materijala .

Didaktičkim igračkama djeca su razvijala koordinaciju i preciznost u baratanju predmetima ( umetanje, pridruživanje, naticanje, kvačenje ), finu i grubu motoriku.  Stjecanje  vizualne i taktilne percepcije djeca su razvijala u aktivnostima istraživanja taktilne kutije s materijalima različitih tekstura, veličina, oblika i boja. U istraživanju didaktičkih i neblikovanih materijala djeca su izražavala stvaralačke osobine koje spontano pokazuju te su razvijala sposobnost druženja s drugom djecom kroz igru.

Djeca se svakodnevno okupljaju i igraju u svim centrima koje kontinuirano nadopunjujemo novim materijalima i sredstvima za igru. Projekt cijelo vrijeme prati razvojne sposobnosti djece te se aktivnosti i materijali za igru prilagođavaju njima. Izrađeni poticaji su djeci interesantni i motivirajući što kod njih izaziva znatiželju, osjećaj uspjeha te želju za ponavljanjem. 

 

Odgojiteljice : Biljana, Ivana, Kristina

 

Dokumenti za preuzimanje:

    Vezane galerije:

    Dvss 0000 Children Playing Grass

    “Tko to tamo prlja”

    1000032105

    Izložba dječjih radova u organizaciji GOS-a

    24

    Hrvatski olimpijski dan u Cicibanu

    20240830 105953

    Star Film Fest

    Dvss 0000 Children Playing Grass

    Izložba dječjih radova “Spužva Bob Skockani”

    Img 20240620 Wa0051

    Vrtićanci objekta Bubamara zaplovili brodom po Kupi