Novosti

13. ožujka 2015

Program radionica s roditeljima „RASTIMO ZAJEDNO“

POŠTOVANI RODITELJI!

Dječji vrtić Sisak Stari uskoro započinje prvi ciklus

PROGRAMA RADIONICA S RODITELJIMA „RASTIMO ZAJEDNO.“

Postavljate li si možda neka od ovih pitanja?

  • Postupam li dobro? Jesam li prestrog ili preblag, dosljedan ili nedosljedan?
  • Što mojem djetetu doista treba?
  • Činim li dovoljno?
  • Kako biti roditelj koji će postupati u najboljem interesu djeteta?

Imate li takvih dvojbi i želja pozivamo vas da nam se pridružite u radionicama “Rastimo zajedno” u kojima ćemo učiti i rasti zajedno s našom djecom.

Program radionica s roditeljima “Rastimo zajedno” namijenjen je roditeljima najmlađe djece u dobi do četiri godine života.

Svrha Programa je omogućiti protok informacija, znanja, vještina i podrške koji roditeljima koriste u ispunjavanju njihovih roditeljskih odgovornosti te promiču osobni rast i razvoj kompetentnosti roditelja i djeteta.

Glavni cilj Programa je stvoriti poticajno i osnažujuće okruženje u kojemu roditelji s voditeljicama radionica i s drugim roditeljima razmjenjuju ideje o načinima na koje žive svoje roditeljstvo, upoznaju bolje sebe kao roditelja, prepoznaju načine na koje se odnose prema svojem djetetu te doznaju i za druge moguće načine odnošenja prema djetetu. Također se upoznaju sa znanstvenim stajalištima o razvojno poticajnoj interakciji roditelja i djeteta, kao i o roditeljstvu na dobrobit djeteta i roditelja.

Uz to, preispituju se vrijednosti u podlozi vlastitog roditeljstva, uči o potrebama djece i roditelja i načinima njihovog zadovoljavanja, vježbaju komunikacijske vještine i odgovara na druga pitanja za koja roditelji izraze interes.

Program radionica podijeljen je u jedanaest tema,  jedanaest radionica koje će se održavati  jednom tjedno u trajanju od dva sata. Radionice su besplatne.

Radionice će provoditi zaposlenice DV Sisak Stari, tim stručno educiranih voditeljica za vođenje Programa radionica s roditeljima „Rastimo zajedno“ – psihologinja Jelena Dadić, pedagoginja Ivana Matijević i odgajateljica Nives Bernić.

Ukoliko želite sudjelovati, javite se na broj telefona 044/548-677 ili pošaljite mail na adresu vrtića dvsisakstari@optinet.hr  i ostavite svoje podatke.

Prvi susret će se održati u četvrtak, 26. ožujka 2015. s početkom u 17 h u objektu Različak (Lonjska 19).

NAPOMENA: BROJ POLAZNIKA JE OGRANIČEN (DO 12), TE UKOLIKO BUDE VEĆI BROJ PRIJAVA, PREDNOST ĆE IMATI RODITELJI KOJI SU SE PRIJAVILI S RANIJIM DATUMOM!