Novosti

23. travnja 2015

Okrugli stol “Misli danas za bolje sutra” u DVSS

U Dječjem vrtiću Sisak Stari, u objektu Različak, dana 22.04.2015. održan je okrugli stol na temu „Misli danas za bolje sutra“. Ovaj okrugli stol održan je povodom obilježavanja 22. Travnja, Dana planeta Zemlje, i dio je Zelenog tjedna u kojem smo obilježili Dan našeg vrtića, te bili domaćini međužupanijskom seminaru za odgajatelje na temu: „Odgoj za održivi razvoj u vrtiću“.
Ideja okruglog stola bila je prezentirati suradnju Dječjeg vrtića Sisak Stari, kao Međunarodnog eko vrtića s roditeljima i drugim važnim čimbenicima u lokalnoj i široj zajednici te podići na višu razinu suradnju s lokalnom zajednicom na temu održivog razvoja.
Na okruglom stolu sudjelovali su:

eko kumovi DVSS:

  • direktorica Gradske Tržnice Sisak Adelina Ivković
  • direktorica tvrtke Gospodarenje otpadom Sisak d.o.o Sandra Divjakinja
  • ravnatelj Hrvatskog geološkog instituta Josip Halamić
  • direktor tvrtke Mozon Zdravko Medved koji je ujedno i predstavnik roditelja naših suradnika

suradnici DVSS:

  • Anamarija Popović, naša dugogodišnja suradnica kao roditelj i kao predstavnica Ureda za uređenje javnih površina Grada Siska
  • Đurđica Franić, predstavnica odjela za energetsku učinkovitost Grada Siska
  • Boris Lemaić, florist i hortikulturist
  • Davor Anzil iz Javne uprave Parka prirode Lonjsko polje
  • Azra Rađenović, ravnateljica OŠ 22. Lipnja
  • te predstavnik iz OŠ Ivana Kukuljevića Sakcinskog prof. Vinko Kadečka.

Moderatorica okruglog stola bila je pedagoginja vrtića Ivana Matijević, a program održivog razvoja u vrtiću izložile su Snježana Dobrinić, odgajateljica savjetnica i Mirjana Šebalj, odgajateljica mentorica u našem vrtiću.
Okrugli stol i prezentacije sudionika pratili su roditelji, predstavnici roditeljskog vijeća vrtića, predsjednica Upravnog vijeća vrtića Nevenka Matić, predstavnici odgajatelja vrtića, odgajateljica u mirovini Ljerka Marincel koja je bila jedna od odgajateljica prvih generacija eko skupina, a svojim predivnim glasovima i pjesmom pozdravile su nas članice našeg vokalno-instrumentalnog sastava Gloria.
Svi sudionici, kao i ostali nazočni na okruglom stolu složili su se da bi održavanje okruglog stola na ovu temu u našem vrtiću trebalo postati tradicija svake godine, jer su prezentirani vrijedni rezultati suradnje i zajedničkih aktivnosti na promicanju održivog razvoja u radu s djecom predškolske dobi. Također se moglo čuti i vidjeti koliko je značajno surađivati s čimbenicima različitih profila iz lokalne zajednice i koji je njihov doprinos obogaćivanju naše odgojno-obrazovne prakse u vrtiću.
Zaključak je da Dječji vrtić Sisak Stari kroz svoj program odgoja i obrazovanja za održivi razvoj nastavlja surađivati sa svim čimbenicima lokalne zajednice, te tako obogaćivati kvalitetu života, kako djece polaznika našeg vrtića, tako i kvalitetu života našeg grada i cijele zajednice.
Ponosno možemo istaknuti da zaista živimo krilaticu: „Misli danas za bolje sutra“.