Novosti

23. listopada 2019

Erasmus+ projektni sastanak u Turskoj

U periodu od 14. do 18. listopada 2019. održana je četvrta mobilnost Erasmus+ projekta „The Tower of Expectations“ u Antaliji, Turskoj. Ovo je bila druga mobilnost bez mobilnosti djece, usmjerena na stručno usavršavanje odraslih sudionika o emocionalnim kompetencijama i opismenjavanju.

Prvi radnji dan obuhvatio je svečano otvorenje, pozdrav od strane direktora škole i predstavnice lokalne vlasti, uz plesnu izvedbu predškolaca. Predstavnici škola partnera su pokazali obilježja arhitekture svoje države, te demonstrirali (odnosno izveli) svoje tradicionalne pjesme i plesove. Uslijedio je obilazak škole i vrtića, sudionici su učili Ebru, posebnu tursku tradicionalnu likovnu tehniku, a u poslijepodnevnim satima predstavili su tradicionalne igre iz svojih država.

Obzirom da je turska škola nositelj teme „Igre“, i idućih radnih dana se ta tema provlačila kroz aktivnosti. Tema edukacije je bila povezanost emocionalnih kompetencija i igre, te općenito važnosti igre u obrazovanju. Unutar projekta predviđeno je i upoznavanje s kulturom, običajima i znamenitostima, te su se sudionici unutar i van škole upoznali s tradicionalnom turskom kuhinjom i delicijama (posjet tvornici slatkog Yenigan), obišli su muzej Antalije, Tunek Tepe Teleferik (brdo vidikovac iznad Antalije do kojeg vodi žičara) te su u pratnji stručnog vodiča obišli centar grada i upoznali se s njenom bogatom poviješću.

Kao i prilikom svake mobilnosti, održan je sastanak projekt koordinatora na kojem je rezimirana prošla godina s naglaskom na završne rezultate svake mobilnosti te je dogovoren plan aktivnosti rada za iduću mobilnost u Italiji, na temu literature.