Novosti

12. veljače 2020

Edukacija za odgojitelje – Pružanje prve pomoći predškolskoj djeci

Dječji vrtić Sisak Stari se uključio u Projekt “Sigurnije škole i vrtići” koje provodi Crveni križ u pet zemalja Europske unije uključujući i našu. Projekt jer sufinanciran iz programa Erasmus + od strane Europske unije. Cilj projekta je poboljšati znanje i kompetencije djece i odgojno-obrazovnih djelatnika u osnovnim školama i dječjim vrtićima u područjima sigurnosti u školama/vrtićima, smanjuje se rizik od izvanrednih situacija, prve pomoći i suočavanja sa stresnim situacijama.

Povodom toga u srijedu 5. veljače 2020. godine održana je edukacija na temu ” Pružanje prve pomoći predškolskoj djeci”. Predavanje je vodio predavač dr. Endi Alijagić. Kroz predavanje prikazan je postupak davanja umjetnog disanja uneserećenoj osobi, zaustavljanja krvarenja iz nosa, postupci kod saniranja opeklina, gušenja i epileptičkih napada.

U narednom periodu će se provoditi aktivnosti sa djecom koji su najugroženija skupina kada dođe do izvanrednih situacija koje su uvjetovane novonastalim klimatskim promjenama kojih smo svjedoci.