Novosti

12. veljače 2018

Projekt “Pričaj mi priču”

Potaknute pojačanim interesom djece za listanjem i prepričavanjem vlastitog doživljaja slikovnice i zato vođene ciljem: stvoriti kod djece naviku čitanja slikovnica i potaknuti ih na otkrivanje novog, začaranog svijeta koji će im omogućiti da razvijaju govor i izražavanje, upoznaju svijet oko sebe, pronađu rješenja za određene problemske situacije i razvijaju pozitivnu sliku o sebi, odgojiteljice skupine Bombončići su u suradnji s djecom i roditeljima započele s radom na projektu “Pričaj mi priču”.

Kreirali smo kutić slikovnica i svakodnevno ga dopunjavali novim slikovnicama koje su roditelji donosili te im se ovim putem zahvaljujemo. Poticali smo na stvaranje navike pravilnog korištenja knjiga, pravilnog odnosa prema njima: čuvanje, listanje i odlaganje.
Na poticaj djece oformljen je kutić dramatizacije koji su djeca obogatila štapnim lutkicama i maskama od pedagoški neoblikovanog materijala, a najviše smo ponosni na oformljenu knjižnicu u sklopu garderobnog prostora gdje djeca zajedno sa roditeljima mogu posuđivati knjige koje žele.

Za vrijeme trajanja projekta kod djece je uočena veća upotreba govora i novih riječi prilikom prepričavanja slikovnica ili konkretne situacije iz njihova života te opisivanje i prepričavanje zamišljene situacije. Ostvarena je prva stepenica predčitačkih vještina a to je upoznavanje sa pisanom riječju i pravilno listanje slikovnice.

Projekt i dalje traje…